Zelenjavna juhica z vegansko kuhankoadmin2020-11-29T18:22:50+00:00 Postopek pripraveRecept je za 2 osebi, juhico lahko hranimo v hladilniku in jemo še naslednji dan, predhodno dobro pokuhajmo. SESTAVINE sojina kuhanka ali hrenovka Evergreen, dovolj bosta dva kosa 1 manjša čebulica ali sušena čebula v granulatu ali veganska zelenjavna jušna kocka zelenjava po želji: por, koruza, grah, korenje, krompir testenine po želji: polžki, široki rezanci, lahko tudi brez testenin malo paradižnikovega koncentrata, sol, poper 500 ml oz. po želji vode ali veganske zelenjavne osnove POSTOPEK Na drobno nasekljamo čebulo in jo na hitro prepražimo na malo olja. Če uporabljamo sušeno čebulo jo damo v hladno olje, ker hitro porumeni. Dodamo na kolutke narezane hrenovke in jih na kratko popražimo. Če čebule ne bomo uporabili, hrenovke popražimo samo na olju. Zalijemo z vodo in po želji dodamo jušno kocko ali pa zelenjavno osnovo. Zelenjavo dodajamo po vrsti, naprej korenje in krompir, nato ostalo zelenjavo. Če dodamo juhici testenine, jih kuhamo po navodilih iz embalaže kar v juhi. Pred serviranjem potresemo s svežim peteršiljem. Deli z drugimi FacebookTwitterRedditLinkedInWhatsAppPinterestVkEmail