
Postopek priprave
Sestavine so za 2 osebi ali za 4 polnjene paprike.
SESTAVINE
100 g tofuja s papriko Evergreen
90 g seitanovega hašeja Evergreen
20 g kuhanega riža
4 rdeče ali rumene paprike
250 ml pasiran paradižnik
2 mali žlički paradižnikovega koncentrata
1 mala čebula ali ena jušna zelenjavna kocka
olje, sol, poper, sladka paprika, sladkor
POSTOPEK
Skuhamo 200 g riža do polovice.
Tofu s papriko pretlačimo z vilicami.
Na malo olja prepražimo čebulo, dodamo haše, tofu s papriko in riž in kratko pražimo.
Dodamo malo vode in 1 žličko paradižnikovega koncentrata.
Če ne uporabimo čebule, pražimo sestavine brez čebule in zalijemo z malo vode in polovico jušne kocke.
Začinimo s soljo in poprom po okusu, lahko dodamo tudi malo čilija.
V vmesnem času paprikam odrežemo vrhe, jih očistimo in zunaj posušimo s papirnato brisačko.
Nadevamo jih z nadevom iz tofuja in hašeja.
V višji ponvi jih nato na malo olja iz vsake strani malo popražimo, da paprika zadiši.
Dodamo pasiran paradižnik, 1 žičko paradižnikove koncentrata, pol jušne kocke, pol male žličke sladkorja, sol, poper in vodo po potrebi.
Vse skupaj še kuhamo 15 minut oz. dokler ni paprika mehka.