Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Postopek priprave

Sestavine so za 2 osebi ali za 4 polnjene paprike.

SESTAVINE
  • 100 g tofuja s papriko Evergreen

  • 90 g seitanovega hašeja Evergreen

  • 20 g kuhanega riža

  • 4 rdeče ali rumene paprike

  • 250 ml pasiran paradižnik

  • 2 mali žlički paradižnikovega koncentrata

  • 1 mala čebula ali ena jušna zelenjavna kocka

  • olje, sol, poper, sladka paprika, sladkor

POSTOPEK
  • Skuhamo 200 g riža do polovice.

  • Tofu s papriko pretlačimo z vilicami.

  • Na malo olja prepražimo čebulo, dodamo haše, tofu s papriko in riž in kratko pražimo.

  • Dodamo malo vode in 1 žličko paradižnikovega koncentrata.

  • Če ne uporabimo čebule, pražimo sestavine brez čebule in zalijemo z malo vode in polovico jušne kocke.

  • Začinimo s soljo in poprom po okusu, lahko dodamo tudi malo čilija.

  • V vmesnem času paprikam odrežemo vrhe, jih očistimo in zunaj posušimo s papirnato brisačko.

  • Nadevamo jih z nadevom iz tofuja in hašeja.

  • V višji ponvi jih nato na malo olja iz vsake strani malo popražimo, da paprika zadiši.

  • Dodamo pasiran paradižnik, 1 žičko paradižnikove koncentrata, pol jušne kocke, pol male žličke sladkorja, sol, poper in vodo po potrebi.

  • Vse skupaj še kuhamo 15 minut oz. dokler ni paprika mehka.