O PODJETJU

Leta 1990 je družina Slemenšek iz Boštanja ustanovila podjetje Evergreen d.o.o. z namenom začetka proizvodnje zdrave prehrane. Korenine podjetja sicer segajo še nekaj let nazaj, ko je ustanovitelj podjetja v obrtniški delavnici začel s proizvodnjo sušilnic za sadje in zelenjavo in začel s sušenjem in prodajo suhega sadja in vrtnin, nadaljeval s pakiranjem začimb in zelišč, tudi raznih začimb, ki so bile novost v slovenski kulinariki in so šele v zadnjih letih dobile pravo vrednost.

V tistih letih je bila takšna pridelava živil še v povojih, zato je bilo potrebno vložiti veliko truda pri proizvodnji in prodaji takšnih izdelkov. Čeprav se je takrat odprlo kar nekaj manjših trgovinic z zdravo prehrano, smo v Evergreenu želeli predstaviti svoje izdelke širšemu krogu kupcev in smo že na samem začetku delovanja podjetja Interspar  v Sloveniji začeli s prodajo pri njih, prav tako pa tudi v Mercatorju, kasneje še v Engrotušu, Petrolu, Lidlu in ostalih.

Že od ustanovitve naprej smo se trudili pripraviti ponudbo prehrane tudi za ljudi, ki so bili vegetarijanci ali vegani kot tudi za ljudi z zdravstvenimi težavami. Na začetku malo proizvodnjo tofuja – sirčka iz soje in seitana – pšeničnega mesa, smo z leti širili in bogatili z novimi okusi in izdelki. Ves čas smo na tem področju trudili predstaviti svojim kupcem kako  pomembna, zdrava in okusna je takšna prehrana in v dogovorih z večjimi trgovskimi hišami, v katerih so ravno tako spoznali veliko vrednost takšnih živil, začeli s proizvodnjo tofujev in drugih izdelkov za trgovsko znamko Mercator  in Spar.

Z veseljem smo sodelovali v osveščanju Slovencev na področju zdrave prehrane in se s pomočjo Inštituta za kontrolo in certifikacijo Univerze v Mariboru odločili za proizvodnjo povsem ekološkega tofuja in drugih izdelkov.

V skrbi za zdravje njihovih kupcev nismo nikoli v vseh letih poslovanja proizvodom dodali kakršnikoli dodatek, konzervans, aditiv, umetno barvilo in podobno.

Sedaj že druga generacija v podjetju dela na izboljševanju kvalitete proizvodnje in z razvijanjem novih proizvodov, ki bodo namenjeni za vegansko prehrano. Eni prvih v Sloveniji smo že leta 2002 uvedli v podjetju sistem HACCP, certificirani pa smo tudi za standard IFS Global Markets Food.

Z resnostjo in odgovornostjo do njihovih kupcev smo postali vodilni proizvajalec tofuja v Sloveniji in v  letu 2020 s ponosom praznujemo 30 let delovanja.

Stopite v kontakt z nami

Če vas kaj zanima ali imate kakršnokoli vprašanje, kliknite na spodnji gumb!