Tofu z gobami šitake v smetanovi omaki

By admin • November 14th, 2010

Potrebujemo:
250 g tofuja
100 g svežih gobic šitake
1 sesekljano čebulo
1 strok sesekljanega česna
1 žlico maščobe
sol in sojino omako
začimbe in zelišča po okusu
0,5 l vode
1dl belega vina
2 žlici riževe moke ali škroba
1 dl sojine smetane

Priprava:
Tofu narežemo na koščke. Iz sojine omake in vode (razmerje 1 : 3) ter začimb, kot so česen v prahu, poper, koriander, kumina v prahu, curry, ali drugih zelišč pripravimo marinado. Mariniramo vsaj pol ure, še bolje več. Pred uporabo marinado odlijemo in jo shranimo za začinjanje. Na maščobi prepražimo sesekljano čebulo in česen. Dodamo dobro odcejen mariniran tofu in na trakce nasekljane gobice. Med praženjem mešamo, da tofu malo porjavi. Zalijemo z vodo, dodamo kanček vina in zgostimo s podmetom iz riževe moke ali škroba. Prilijemo preostalo marinado in po potrebi solimo. Jed le na kratko pokuhamo. Pred serviranjem dodamo sojino smetano in okrasimo s svežimi zelišči.
Jed ponudimo s polento, ajdovimi žganci, proseno kašo, rižem in drugimi žiti ali testeninami.

Nasvet:
Tako pripravljen popečen tofu brez omake lahko uporabimo tudi za rižote, golaže in druge jedi.
Namesto da bi tofu narezali, ga lahko tudi nadrobimo in uporabimo kot dodatek številnim jedem in omakam.

Sestavil: Matjaž Kološa, univ. dipl. inž. živ. tehnologije

Comments

Trackbacks

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

« | Home | »

Gratinirane testenine z zelenjavo in tofujevo kremo

November 14, 2010
by: admin • Recepti

Tofu z gobami šitake v smetanovi omaki

November 14, 2010
by: admin • Recepti

Zelenjavni namaz s tofujem

November 14, 2010
by: admin • Recepti

Gratinirane testenine z zelenjavo in tofujevo kremo

November 14, 2010
by: admin • Recepti

Tofu z gobami šitake v smetanovi omaki

November 14, 2010
by: admin • Recepti

Zelenjavni namaz s tofujem

November 14, 2010
by: admin • Recepti