TOFU in IZDELKI IZ SOJE

TOFU in IZDELKI IZ SOJE 2017-09-13T07:09:25+00:00

Tofu je odličen vir beljakovin in esencialnih aminokislin, vsebuje ogromno nenasičenih maščobnih kislin, vitamin B ter minerale kalcij, železo in magnezij. Že dolgo so znani pozitivni učinki uživanja soje, prav tako njenih izdelkov, med katere spada tudi tofu. Z občasnim uživanjem te jedi lahko pomagamo pri zniževanju ravni slabega holesterola in visokega krvnega tlaka, izognemo pa se lahko tudi težavam s srčno-žilnimi obolenji.

Predvsem ženske bi se morale zavedati, da uživanje tofuja blaži simptome predmenstrualnega sindroma ter izboljša zdravje kosti in dojk. Ženske, ki ga uživajo, tudi lažje prenašajo menopavzo in spremljajoča obdobja. A preden kupite tofu, ne pozabite preveriti, ali je soja, iz katere je narejen, organsko pridelana, to je namreč zelo pomembno!

Vir: https://www.sensa.si/za-vse-cute/zdravilni-tofu-z-recepti/

Sestavine: ekološka soja, voda, sojina omaka, nigari (sirilo), bukov dim.

Tofu je rahlo dimljen na bukovem žaganju. Lahko ga ponudimo kot narezek, v enolončnici, ga ocvremo ali popečemo na žaru. Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja, pšenica.

ENERGIJSKA VREDNOST: 147 kcal/ 613 kJ
BELJAKOVINE: 7,9 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 10,1 G, OD TEH SLADKORJI: <0,2 g
MAŠĆOBE: 8,2 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 1,5 g
VLAKNINE: 0,4 g
SOL: 0,003 g

Sestavine: ekološka soja, voda, nigari, rdeča sladka paprika.

Tofu lahko uporabimo za polnjene paprika ali sarmo, odličen je popečen na žaru.

Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja.

Po odprtju izdelek porabiti v 24 urah.

ENERGIJSKA VREDNOST: 145 kcal/ 606 kJ
BELJAKOVINE: 7,7 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 9,9 g, OD TEH SLADKORJI: <0,02 g
MAŠČOBE: 8,2 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 1,5 g
VLAKNINE: 0,4 g
SOL: 0,01 g

Sestavine: ekološka soja, voda, sojina omaka, nigari, česen, poper, sončnično olje.

Tofu pogrejemo na žaru ali v ponvi. Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja, pšenica

ENERGIJSKA VREDNOST: 194 kcal/ 808 kJ
BELJAKOVINE: 19,3 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 1 g, OD TEH SLADKORJI: <0,2 g
MAŠČOBE: 11,7 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 1,7 g
VLAKNINE: 3,7 g
SOL: 0,15 g

Sestavine: ekološka soja, voda, nigari (sirilo).

Tofu lahko narežemo v solato ali v enolončnico, ga kuhamo, popečemo, ocvremo, ga pripravimo kot namaz. Po želji ga obogatimo z začimbami, sojino omako ali ga pripravimo s suhim sadjem.

Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja

ENERGIJSKA VREDNOST: 149 kcal/ 620 kJ
BELJAKOVINE: 13,8 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 2 g, OD TEH SLADKORJI: <0,2 g
MAŠČOBE: 9,4 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 1,5 g
VLAKNINE: 0,4 g
SOL: 0,01 g

Sestavine: ekološka soja, voda, pšenični gluten, sončnično olje, česen, sol, zelenjavni jušni koncentrat, začimbe.

Hrenovko kuhamo v ovoju, pred pečenjem pa ovitek odstranimo. Ovitek pred zaužitjem odstranimo, ovitek ni živalskega izvora.

Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja, pšenica.

Po odprtju izdelek porabiti v 24 urah

ENERGIJSKA VREDNOST: 184 kcal/ 769 kJ
BELJAKOVINE: 20 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 2,7 g, OD TEH SLADKORJI: 0,2 g
MAŠČOBE: 10 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 1,4 g
VLAKNINE: 1,6 g
SOL: 0,7 g

Sestavine: ekološka soja, voda, sojina omaka, ekološka koruzna moka, ekološki koruzni zdrob, sončnično olje, česen, poper.

Tofu pogrejemo na žaru ali v ponvi.

Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja, pšenica

ENERGIJSKA VREDNOST: 211 kcal/ 880 kJ
BELJAKOVINE: 12,4 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 9,9 g, OD TEH SLADKORJI: 0,4 g
MAŠČĆOBE: 12,9 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 2 g
VLAKNINE: 3 g
SOL: 0,88 g

Sestavine: ekološka soja, voda, nigari, rdeča sladka paprika.

Tofujevo nabodalo poljubno začinimo in popečemo na žaru ali v ponvi.

Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja

ENERGIJSKA VREDNOST: 147 kcal/ 613 kJ
BELJAKOVINE: 10,8 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 6 g, OD TEH SLADKORJI: 0,2 g
MAŠČOBE: 8,8 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 1,5 g
VLAKNINE: 0,4 g
SOL: 0,01 g

Sestavine: tofu, voda, pšenični gluten, začimbna mešanica, sojina omaka, mešanica jušne zelenjave, začimbe.

Klobasice kuhamo ali popečemo na žaru ali v ponvi.

Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja, pšenica, jajca, ječmen, zelena.

Po odprtju izdelek porabiti v 24 urah.

ENERGIJSKA VREDNOST: 174 kcal/ 723 kJ
BELJAKOVINE: 16,7 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 0,5 g, OD TEH SLADKORJI: 0,5 g
MAŠČOBE: 11,1 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 1,7 g
VLAKNINE: 2,5 g
SOL: 0,44 g

Sestavine: popečen tofu, dimljen tofu in tofu s sladko papriko: soja, voda, sojina omaka, nigari, sladka paprika, sončnično olje, česen, poper.

Trojček popečemo na žaru ali v ponvi.

Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja, pšenica.

Po odprtju izdelek porabiti v 24 urah.

Po odprtju izdelek porabiti v 24 urah.

ENERGIJSKA VREDNOST: 186 kcal/ 774 kJ
BELJAKOVINE: 13,8 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 0,6 g, OD TEH SLADKORJI: 0,1 g
MAŠČOBE: 12,1 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 2 g
VLAKNINE: 2,7 g
SOL: 0,47 g