SEITAN

SEITAN 2017-08-24T07:25:15+00:00

Seitan, imenovan tudi pšenično meso, je med vegetarijanci in vegani priljubljeno rastlinsko beljakovinsko živilo in zamenjava za rdeče meso. Je toplotno obdelan surovi pšenični gluten, pridobljen z izpiranjem testa iz pšenične moke.

Seitan je nizkokalorično beljakovinsko bogato živilo, saj 100 g seitana vsebuje več kot 20 odstotkov beljakovin. Njegova energetska vrednost je povprečno 535 kJ ali 126 kcal. Zaradi visoke vsebnosti beljakovin in lahke prebavljivosti je pogosto na jedilnikih rekreativnih in poklicnih športnikov, živilo pa je primerno tudi za otroke, mladostnike ter vse, ki si želijo popestriti jedilnik in omejiti uživanje mesa.

Sestavine: Seitan iz pšeničnega gluten, čebula, česen, poper, sol, peteršilj, sončnično olje.

Haše uporabimo za polpete, za rižote, kot polivko za testenine.

Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: šenica.

Po odprtju izdelek porabiti v 24 urah.

ENERGIJSKA VREDNOST: 247 kcal/ 1034 kJ
BELJAKOVINE: 28,3 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 2,2 g, OD TEH SLADKORJI: 0,13 g
MAŠČOBE: 13,6 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 1,74 g
VLAKNINE: 1,5 g
SOL: 1,65 g

Sestavine: pčenični gluten, voda, sojina omaka, mešanica začimb Curry Evergreen, sončnično olje.

Seitan pogrejmo na žaru ali v ponvi.

Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja, pšenica.

Po odprtju izdelek porabiti v 24 urah.

ENERGIJSKA VREDNOST: 151 kcal/ 633 kJ
BELJAKOVINE: 27,4 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 1,23 g, OD TEH SLADKORJI: 0 g
MAŠČOBE: 2,2 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 0,44 g
VLAKNINE: 1,5 g
SOL: 1,2 g

Sestavine: pšenični gluten, voda, jušna povrtnina, sojina omaka, zelišča provans.

Seitan lahko popečemo, ocvremo, na koščke narezanega uporabimo za rižote, enolončnice.

Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja, pšenica, zelena.

Po odprtju izdelek porabiti v 24 urah.

ENERGIJSKA VREDNOST: 164 kcal/ 696 kJ
BELJAKOVINE: 28 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 1,5 g, OD TEH SLADKORJI: 0 g
MAŠČOBE: 1,9 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 0,2 g
VLAKNINE: 1,4 g
SOL: 0,80 g

Sestavine: pšenični gluten, voda, sojina omaka, dišavnice provans.

Seitan lahko popečemo, ocvremo, pripravimo po dunajsko ali pariško. Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja, pšenica.

Po odprtju izdelek porabiti v 24 urah.

ENERGIJSKA VREDNOST: 126 kcal/ 534 kJ
BELJAKOVINE: 24,9 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 2,1 g, OD TEH SLADKORJI: 0,2 g
MAŠČOBE: 1,7 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 0,4 g
VLAKNINE: 1,5 g
SOL: 0,18 g

Sestavine: pšenični gluten, voda, sojina omaka, začimbna mešanica Vegreen, začimbe, provansalske dišavnice.

Nabodalo popečemo na žaru ali v ponvi.

Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja, pšenica.

Po odprtju izdelek porabiti v 24 urah.

ENERGIJSKA VREDNOST: 145 kcal/ 615 kJ
BELJAKOVINE: 31,6 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 0 g, OD TEH SLADKORJI: 0 g
MAŠČOBE: 2,1 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 0,45 g
VLAKNINE: 0 g
SOL: 0,81 g

Sestavine: ekološka soja, mleti seitan iz pšeničnega gluten, čebula, sol, sončnično olje, česen, peteršilj, poper.

Valjčke pogrejemo na žaru ali v ponvi in pojemo z gorčico ali ajvarjem.

Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja, pšenica.

Po odprtju izdelek porabiti v 24 urah.

ENERGIJSKA VREDNOST: 226 kcal/ 946 kJ
BELJAKOVINE: 16,4 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 17,3 g, OD TEH SLADKORJI: 0,93 g
MAŠČOBE: 8,2 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 1,4 g
VLAKNINE: 8,7 g
SOL: 2,3 g

Sestavine: seitan iz pšeničnega gluten, sojin zdrob, sojina moka, mešanica povrtnin Vegreen, začimbe, sojina omaka. Hambi pogrejemo na žaru ali v ponvi.

Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja, pšenica.

Po odprtju izdelek porabiti v 24 urah.

ENERGIJSKA VREDNOST: 168 kcal/ 704 kJ
BELJAKOVINE: 24 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 1,5 g, OD TEH SLADKORJI: 0,2 g
MAŠČOBE: 3,2 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 0,5 g
VLAKNINE: 1,45 g
SOL: 0,80 g