Seitan po mediteransko

Seitan po mediteransko

SEITAN V MEDITERANSKI OMAKI (za 2 osebi)

Čas priprave: 30 min   Zahtevnost: lahka   Primerno za: vegane in vegetarijance

Sestavine:

  • 4 stroki česna
  • 2 paradižnika (srednje velika)
  • 1 bučka cukini (srednje velika)
  • 190 g seitana (Evergreen)
  • 400 g paradižnikov pelati (Mutti)
  • 200 g testenin (peresniki)
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol (po okusu)
  • origano (Evergreen)

Navodila:

Nasekljamo česen. Paradižnik, bučke in seitan narežemo na manjše kocke.

Na olivnem olju popražimo česen (cca. 2 min), da lepo zadiši. Dodamo paradižnik, ki ga pražimo tako dolgo, da se razkuha. Nato v lonec dodamo še narezane bučke, jih posolimo in kuhamo še 5 min. V lonec dolijemo paradižnikov pelati, dodamo ščepec origana in počakamo, da zavre. Ko omaka zavre dodamo narezan seitan in ga v omaki pokuhamo približno 5 min, tako da ostane mehak.

Testenine skuhamo posebej. Skoraj kuhane testenine dodamo v lonec z omako in jih nato še za 2 minuti pokuhamo v omaki, da postanejo bolj sočne.

Dober tek!

 

By | 2017-10-13T08:07:26+00:00 oktober 13th, 2017|Recepti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment