SEITAN V MEDITERANSKI OMAKI (za 2 osebi)
Čas priprave: 30 min Zahtevnost: lahka Primerno za: vegane in vegetarijance
Sestavine:
- 4 stroki česna
- 2 paradižnika (srednje velika)
- 1 bučka cukini (srednje velika)
- 190 g seitana (Evergreen)
- 400 g paradižnikov pelati (Mutti)
- 200 g testenin (peresniki)
- 2 žlici olivnega olja
- sol (po okusu)
- origano (Evergreen)
Navodila:
Nasekljamo česen. Paradižnik, bučke in seitan narežemo na manjše kocke.
Na olivnem olju popražimo česen (cca. 2 min), da lepo zadiši. Dodamo paradižnik, ki ga pražimo tako dolgo, da se razkuha. Nato v lonec dodamo še narezane bučke, jih posolimo in kuhamo še 5 min. V lonec dolijemo paradižnikov pelati, dodamo ščepec origana in počakamo, da zavre. Ko omaka zavre dodamo narezan seitan in ga v omaki pokuhamo približno 5 min, tako da ostane mehak.
Testenine skuhamo posebej. Skoraj kuhane testenine dodamo v lonec z omako in jih nato še za 2 minuti pokuhamo v omaki, da postanejo bolj sočne.
Dober tek!