Leta 1990 je družina Slemenšek iz Boštanja ustanovila podjetje Evergeen d.o.o. z namenom začetka proizvodnje zdrave prehrane. Korenine podjetja sicer segajo več kot 40 let nazaj, ko je ustanovitelj podjetja v obrtniški delavnici začel s proizvodnjo sušilnic za sadje in zelenjavo in začel s sušenjem in prodajo suhega sadja in vrtnin, nadaljeval s pakiranjem začimb in zelišč, tudi raznimi začimbami, ki so bile novost v slovenski kulinariki in so šele kasneje dobile pravo vrednost.

V tistih letih je bila takšna pridelava živil še v povojih, zato je bilo potrebno vložiti veliko truda pri prodaji takšnih izdelkov.

Čeprav se je takrat odprlo kar nekaj manjših trgovinic z zdravo prehrano, smo želeli predstaviti naše izdelke širšemu krogu kupcev in smo že na samem začetku delovanja Intespara v Sloveniji začeli s prodajo pri njih, prav tako pa tudi v Mercatorju, Petrolu in ostalih.

Že od ustanovitve naprej smo se trudili pripraviti ponudbo prehrane tudi za ljudi, ki so bili vegetarijanci oz. za ljudi z zdravstvenimi težavami. Na začetku našo malo proizvodnjo tofuja – sirčka iz soje in seitana – pšeničnega mesa, smo z leti širili in bogatili z novimi okusi. Ves čas smo na tem področju trudili predstaviti našim kupcem kako  pomembna, zdrava in okusna je takšna prehrana in v dogovorih z večjimi trgovskimi hišami, v katerih so ravno tako spoznali veliko vrednost takšnih živil, začeli s proizvodnjo tofuja za trgovsko znamko Mercator Zdravo življenje in Spar.

Z veseljem smo spremljali osveščanje Slovencev na področju zdrave prehrane in smo se s pomočjo Inštituta za kontrolo in certifikacijo Univerze v Mariboru odločili za proizvodnjo našega prvega povsem ekološkega tofuja.

V skrbi za zdravje naših kupcev nismo nikoli v teh letih nobenemu našem proizvodu dodali kakršnikoli dodatek, konzervans, aditiv, umetno barvilo in podobno.

Ravno tako smo eni prvih v Sloveniji uvedli v našem podjetju sistem HACCP, katerega smo s pomočjo Gospodarske zbornice Slovenije nadgrajevali pod nadzorom evropskih institucij in pridobili Izkaz Codex Alimentarius 1997.

Z resnostjo in odgovornostjo do naših kupcev smo postali vodilni proizvajalec tofuja v Sloveniji in v letu 2017 s ponosom praznujemo 27 let našega delovanja.