BIO IZDELKI

BIO IZDELKI 2017-09-21T09:32:22+00:00

Oznake bio, eko ali organic imajo enak pomen in se nanašajo na ekološko pridelavo skladno z evropskimi predpisi, ki urejajo področje ekološkega pridelave, predelave, kmetovanja.

Izdelke lahko eko ali bio označi samo tisti pridelovalec, ki je vključen v kontrolo in certifikacijo ekološke pridelave pri kateri izmed kontrolnih organizacij, ki je akreditirana po mednarodnem standardu, npr. IKC-Inštitut za kontrolo in certifikacijo UM oz. šifra SI-EKO-002.

Oznaka eko/bio se tako lahko uporablja samo za proizvode, ki imajo več kot 95 odstotkov sestavin kontroliranega ekološkega porekla, pri katerih uporaba gensko spremenjenih organizmov ni dovoljena, pridelani so brez umetnih gnojil in škropiv in podobno. Kakovost naših izdelkov je za nas na prvem mestu. Sojo, kot glavno surovino, kupujemo od dolgoletnega preverjenega evropskega dobavitelja, ki jamči za kvaliteto z ustreznimi certifikati.

Ekološka hrana ima zagotovo manj ostankov pesticidov in aditivov, ni gensko spremenjenih komponent in nenazadnje ima običajno tudi več bioaktivnih, zdravju koristnih snovi, ker je bila pridelana ob manjši ponudbi dušika in ima zato več suhe snovi in manj vode. Zato je v nekaterih primerih tudi okusnejša, ker je vsebnost sladkorjev na enoto običajno večja.

Sestavine: soja *, voda, nigari (sirilo).  * IZ KONTROLIRANE EKOLOŠKE PRIDELAVE

Namig za pripravo: Tofu lahko narežemo v solato ali enolončnico, kuhamo, spečemo, ocvremo, ga pripravimo kot namaz. Po želji ga obogatimo z začimbami ali s sojino omako.

Hraniti v hladilniku pri temp. +4 do +8 °c.

Po odprtju porabiti v 24 urah.

Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja

POVPREČNA HRANILNA VREDNOST NA 100 g :

ENERGIJSKA VREDNOST: 145 kcal/ 606 kJ
BELJAKOVINE: 7,7 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 9,9 g, OD TEH SLADKORJI: 0,2 g
MAŠČOBE: 8,2 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 1,5 g
VLAKNINE: 0,4 g
SOL: 0,01 g

Sestavine: soja*, voda, nigari (sirilo), rdeča sladka paprika*. * IZ KONTROLIRANE EKOLOŠKE PRIDELAVE

Namig za pripravo: Nabodala poljubno začinimo in popečemo v ponvi ali na žaru.

Hraniti v hladilniku pri temp. +4 do +8 °c.

Po odprtju porabiti v 24 urah.

Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja

POVPREČNA HRANILNA VREDNOST NA 100 g :

ENERGIJSKA VREDNOST: 147 kcal/ 613 kJ
BELJAKOVINE: 10,8 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 6 g, OD TEH SLADKORJI: 0,2 g
MAŠČOBE: 8,8 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 1,5 g
VLAKNINE: 0,4 g
SOL: 0,01 g

Sestavine: soja*, voda, nigari (sirilo), rdeča sladka paprika*. * IZ KONTROLIRANE EKOLOŠKE PRIDELAVE

Namig za pripravo: Tofu lahko uporabimo za polnjene paprike ali sarme, odličen je popečen na žaru.

Po odprtju porabiti v 24 urah.

Hraniti v hladilniku pri temp. +4 do +8 °c.

Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja

POVPREČNA HRANILNA VREDNOST NA 100 g :

ENERGIJSKA VREDNOST: 145 kcal/ 606 kJ
BELJAKOVINE: 7,7 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 9,9 g, OD TEH SLADKORJI: 0,2 g
MAŠČOBE: 8,2 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 1,5 g
VLAKNINE: 0,4 g
SOL: 0,01 g

POPEČEN TOFU, DIMLJEN TOFU IN TOFU S SLADKO PAPRIKO

Sestavine: soja*, sojina omaka*, nigari (sirilo), sladka paprika*, sončnično olje*, česen*, črni poper*, bukov dim. * IZ KONTROLIRANE EKOLOŠKE PRIDELAVE

Namig za pripravo: Pogrejemo na žaru ali v ponvi na zmernem ognju.
Hraniti v hladilniku pri temp. +4 do +8 °c.
Po odprtju porabiti v 24 urah.
Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.
Alergeni v izdelku: soja, sojina omaka

POVPREČNA HRANILNA VREDNOST NA 100 g :

ENERGIJSKA VREDNOST: 193 kcal/ 802 kJ
BELJAKOVINE: 16 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 0,2 g, OD TEH SLADKORJI: 0,1 g
MAŠČOBE: 11 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 1,7 g
VLAKNINE: 3,7 g
SOL: 0,97 g

BIO SOJINA KUHANKA

Sestavine: soja*, pšenični gluten*, sončnično olje*, česen*, jedilna sol, zelenjavni jušni koncentrat* (sol, palmovo olje, koruzni škrob, ekstrakt kvasa, zelenjava v spremenljivih deležih 5,6 % (korenje, por, čebula, muškatni orešček, kurkuma, peteršilj, listi zelene), začimbna sladka paprika*, črni poper*, ingver*, muškatni oreh*, majaron*. * IZ KONTROLIRANE EKOLOŠKE PRIDELAVE

Namig za pripravo: Hrenovko kuhamo v ovitku, pred pečenjem ovitek odstranimo. Pred zaužitjem ovoj odstranimo, ovoj ni živalskega izvora.

Hraniti v hladilniku pri temp. +4 do +8 °c. Po odprtju porabiti v 24 urah.

Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja, gluten, zelena

POVPREČNA HRANILNA VREDNOST NA 100 g :

ENERGIJSKA VREDNOST: 184 kcal/ 769 kJ
BELJAKOVINE: 20 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 2,7 g, OD TEH SLADKORJI: 0,2 g
MAŠČOBE: 10 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 1,4 g
VLAKNINE: 1,6 g
SOL: 0,7 g

BIO SOJIN TOFU DIMLJEN 200 G

Sestavine: soja*, voda, sojina omaka* (voda, soja, pšenica, jedilna sol), nigari (sirilo), bukov dim. * IZ KONTROLIRANE EKOLOŠKE PRIDELAVE

Namig za pripravo: Tofu lahko ponudimo kot narezek, v enolončnici, ga ocvremo ali popečemo.

Hraniti v hladilniku pri temp. +4 do +8 °c. Po odprtju porabiti v 24 urah.

Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja, gluten

POVPREČNA HRANILNA VREDNOST NA 100 g :

ENERGIJSKA VREDNOST: 147 kcal/ 613 kJ
BELJAKOVINE: 7,9 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 10,1 g, OD TEH SLADKORJI: 0,2 g
MAŠČOBE: 8,2 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 1,5 g
VLAKNINE: 0,4 g
SOL: 0,01 g

BIO SOJIN TOFU OCVRT 160g

Sestavine: soja*, voda, sojina omaka* (voda, soja, bio pšenica, sol), nigari (sirilo), koruzna moka*, koruzni zdrob*, sončnično olje*, česen*, črni poper*. * IZ KONTROLIRANE EKOLOŠKE PRIDELAVE

Namig za pripravo: Pogrejemo na žaru ali na zmernem ognju v ponvi.

Hraniti v hladilniku pri temp. +4 do +8 °c.

Po odprtju porabiti v 24 urah.

Priporočamo, da se izdelek pred uporabo termično obdela do središčne temp. 72°c.

Alergeni v izdelku: soja, gluten

POVPREČNA HRANILNA VREDNOST NA 100 g :

ENERGIJSKA VREDNOST: 172 kcal/ 712 kJ
BELJAKOVINE: 12,4 g
OGLJIKOVI HIDRATI: 9,9 g, OD TEH SLADKORJI: 0,02 g
MAŠČOBE: 12,9 g, OD TEH NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE: 2 g
VLAKNINE: 3 g
SOL: 0,88 g